Møt daglig veileder i Watt: Jim Jacobsen

Det er nok flere som kjenner Jim Jacobsen som en mann PÅ scenen – enn BAK scenen. Men med over 30 års erfaring som musiker har han underholdt på utallige firmafester, julebord, jubileum  i bryllup og fått god kjennskap til hva som fungerer. Og, vel så viktig, hva som ikke fungerer. Denne kunnskapen er vi glade for å kunne tilby alle våre kunder i Watt: Møt vår «daglig veileder»: Jim Jacobsen.

Først av alt, tittelen … hva gjør en «daglig veileder»?

Min rolle i Watt er å gi råd til folk som ønsker det. Siden det finnes så utrolig mye utstyr å velge i er det ikke alle som vet akkurat hva de trenger. Så da kan jeg hjelpe med råd og anbefalinger slik at man får en pakke som passer til behovet, ferdighetsnivå og ikke minst; budsjett. Jeg har jo også et stort nettverk av dyktige samarbeidspartnere og frilansere som vi kan anbefale til våre kunder som ønsker personell i tillegg til lys- og lydutstyr.

Hva vil du si skiller Watt fra andre lydfirma i distriktet?

Først og fremst er vi nok ganske små i forhold til de andre. Vi skiller oss også med at vi ønsker å arbeide mer innen privatmarkedet. Men vi har selvfølgelig mye å tilby profesjonelle utøvere  også! Watt satser på utstyr og tilbehør som passer små, medium og mellomstore arrangementer. Og: Du kan hente/levere anlegg på lørdager. DET er uvanlig i vår bransje.

Hva er det kuleste du har gjort de første ukene som daglig veileder?

Det må være konsert-innspilling med Eric Slim Zahl på vår egen Watt-scene. Her hadde jeg ansvar for lys og teknisk utstyr. Utrolig gøy! Vi har også gjort en musikkvideo med bandet Shelterbox. Også veldig gøy! Det er jo mildt sagt rolige tider for de fleste musikere nå, så derfor blir det ekstra kjekt å bli med på slike oppdrag der en får musikken ut på andre måter. Lokalet vårt er romslig og luftig slik at det er enkelt å overholde smittevernsreglene.

Og hva har vært minst gøy?

DET vet jeg! Jeg fikk beskjed av «Hun som bestemmer hjemme» at jeg måtte ta med hunden, Melvin, på jobb en dag. Han er godt oppi åra, har mista hørselen og sover stille stort sett hele dagen – så det var ikke noe problem. Problemet oppstod først på kvelden når husfruen kom hjem fra jobb og lurte på «hvordan det hadde vært å ha med Melvin på jobb..?»
– Shit – Melvin!

Til mitt forsvar: Melvin ER veldig stille …

Hva er dine planer fremover?

Jeg er jo først og fremst musiker og entertainer, og gleder meg til det igjen er mulig å komme ut til folket og underholde. Pandemien har ført til at flere av mine dyktige kolleger har måttet skiftet bransje og lagt musikken på hylla. Ihvertfall inntil videre. Som ansatt i Employ AS, og ikke frilanser, har jeg mulighet til å fortsette med det jeg liker aller best: Musikk og underholdning. Selv om det er nå altså er som daglig veileder innimellom og ikke bare som musiker. Watt leier meg inn på timebasis for å hjelpe til i oppstarten og holde litt i trådene fremover. For min del var timingen perfekt!

Hvem kan kontakte Watt og hvordan?

Alle som skal ha et arrangement, enten det er privat eller på jobben. Det er utrolig viktig med god lyd på arrangementer. Enten det gjelder tale eller musikk. I de fleste tilfeller vil enkelt lys eller lysdekor heve helhetsinntrykket mange hakk. I tillegg har vi alt mulig rart du kanskje ikke visste at du trengte: Såpeboble- og snømaskiner til barnebursdager, konfetti til jubilanten, photobooth  til brudeparet, laser og diskolys til fjortis-festen o.s.v. Dette er enkle ting å betjene for alle.

Hva koster det å leie slikt utstyr?

Jeg er ganske sikker på at det koster mye mindre enn folk tror.  Hos oss kan du for eksempel leie et fiks ferdig musikkanlegg på 1 000 watt fra ca. 350 kroner.  Det er jo omtrent det folk bruker på snacks? En enkel kombipakke med lyd og lys koster fra 5-600 kroner og oppover. Hvis du ikke har brukt slikt utstyr før vil jeg hjelpe med å plukke ut det som er enkelt å betjene for «Hvermansen». Utstyret hentes og leveres i vårt lokale i Hillevåg. Hvis kunden ønsker å kjøpe tilleggstjenester som levering/henting, riggeing og teknikere fikser vi selvsagt det også.

Hvordan kontakter man Watt?

På nettsiden wattlyd.no finner man ut det meste. Vi blir også veldig glade når folk ønsker å følge vår Facebook-side.

Hvis du er nysgjerrig på hva vi har, hvordan scenen er – eller bare kaffetørst er det bare å komme på besøk! Vi har ikke faste åpningstider så ta kontakt for å gjøre en avtale. Restriksjoner og smitteverntiltak gjør jo at muligheten for arrangementer i vår neppe lar seg gjennomføre, men vi tar i mot bestillinger for sommer, høst og vinter. I tillegg kan man leie scenen til egne videoer, streaming eller teams-møter. Hvorfor ikke piffe opp neste digitale avdelingsmøte med såpebolemaskiner?